Industriële gietvloeren

Een industriële gietvloer is er in vele varianten. Hieronder beschrijven wij kort welke soort Industriële gietvloeren er zijn, de daarbij horende look, eigenschappen en systeemopbouw.

Rolcoating

Een rolcoating wordt vaak gebruikt om een ruimte makkelijk schoon en stofvrij te houden. Een coating laag is niet vloeistof dicht, maar voorkomt wel dat vocht, vuil en vet voor het grootste gedeelte op de vloer blijft liggen en niet gelijk in de ondergrond trekt. Een dergelijke laag kan zowel epoxy, PMMA, PU als een Polyurethaan Cement zijn. Afhankelijk van de toepassing. De laagdikte zal niet meer dan 1 mm zijn.

Epoxy industriële gietvloer

Een epoxy gietvloer is een veel gekozen industriële gietvloer die ideaal is voor de zwaardere belasting. Denk hierbij aan gebruik van palletwagens, heftrucks, stapelaars enzovoorts. Het is een harde kunststof vloer van 3 mm dikte. Door deze laagdikte is hij volledig vloeistofdicht. In natte ruimten of binnen de voedingsmiddelen industrie is het ook mogelijk om een holle plint te plaatsen. Qua afwerking zijn er verschillende mogelijkheden. Denk hierbij aan het instrooien met vlokken, anti-slip of een matte coating.

Polyurethaan industriële gietvloer

​Een polyurethaan gietvloer wordt veel gezien als design gietvloer. Maar ook als industriële gietvloer doet deze vloer het uitstekend. Dit heeft te maken met de ondergrond en uiteindelijke functie van de vloer. Deze vloeren worden ook 3 mm dik aangebracht. Ook hier wordt dan vaak gekozen om deze af te werken met een vlokje of anti-slip laag.

PMMA industriële gietvloer​

​Een PMMA (polymethylmethacrylaat) gietvloer is een bijzonder soort kunststof. Dit is een kunststof die heel snel uithardt. Het is daardoor mogelijk om meerdere lagen op 1 dag te leggen. In veel gevallen kunnen wij een gehele vloer in 1 dag afmaken. Dit is wel afhankelijk van de aantal vierkanten meters. Deze type gietvloeren worden altijd ingestrooid met gekleurd quartzzand. Dit zand zorgt voor de uiteindelijke kleur van de vloer als voor een anti-slip laag. De producten die wij gebruiken zijn HACCP goed gekeurd en dus ideaal voor de voedingsmiddelen industrie. De laagdikte kan verschillen, afhankelijk van wat men wil bereiken. De laagdikte varieert van 2 mm to 6 mm.

Troffelvloer

​Een troffelvloer wordt niet gegoten maar word uitgesmeerd. Gekleurd zand word gemengd met transparante epoxy hars. Deze mortel wordt vervolgens met een laagdikte van ongeveer 6 mm uitgesmeerd op de vloer. Het zand bepaalt de kleur van de vloer. Door de combinatie van het zand, epoxy en een laagdikte van ongeveer 6 mm behoord de troffelvloer tot een van de sterkste kunststofvloeren. Ook hier kan de vloer afgewerkt worden met een anti-slip of matte coating

PMMA Troffelvloer

​Een PMMA troffelvloer is een vloer die qua opbouw doet denken aan een epoxy troffelvloer maar in werkelijkheid toch iets anders in elkaar zit. Deze vloer is een zelf nivellerend systeem die met een laagdikte van 4 mm tot 8 mm in een keer vloeistofdicht is af te werken. Ideaal voor zware belasting of natte ruimtes.

Polyurethaan Cement industriële gietvloer

​Deze gietvloer is een combinatie van polyurethaan en van cement. Door deze unieke combinatie zijn deze vloeren zeer geschikt wanneer men te maken krijgt met temperatuursverschillen. Waar andere kunststoffen scheuren blijft de polyurethaan cementvloer makkelijk overeind. Zware belasting is geen enkel probleem. De laagdikte kunnen variëren van 4 mm tot 9 mm.

Polyurethaan Cement Troffelvloer

De polyurethaan cement troffelvloer is voor het echte zware verkeer. Met een laagdikte van 6 mm tot 12 mm behoort deze tot een van de sterkste vloeren. Helemaal omdat hij ook nog goed kan omgaan met temperatuursverschillen.

Kijk voor meer van onze projecten op onze facebook pagina!

Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze gietvloeren of direct een offerte aanvragen?