Design gietvloeren

Design gietvloeren kunnen in verschillende categorieën geplaatst worden. Hieronder beschrijven wij kort welke soort design gietvloeren er zijn; de daarbij horende look, eigenschappen en systeemopbouw.

Polyurethaan design gietvloeren

De polyurethaan gietvloer zie je het meeste bij particulieren thuis. Het is een licht elastische kunststof vloer van ongeveer 3 mm dik. Afhankelijk van de ondergrond word deze vloer in 3 tot 4 lagen opgebouwd. Het is mogelijk om de vloer in een effen kleur te leggen, maar het is ook mogelijk om 2 kleuren te combineren. Zo creëer je een “betonlook”. De laatste laag is een transparante matte polyurethaan coating. Dit geeft de vloer een rustige en wat diepere uitstraling.

Cementgebonden Gietvloer

De naam zegt het al. Een cementgebonden gietvloer valt niet onder de categorie kunststof. Het is een gietvloer op basis van cement, water en pigment die vervolgens afgewerkt word met een kunststof coating. Door de specifieke samenstelling mengt het pigment zich op een speciale manier met het cement. Na het opschuren van de vloer komt er een uniek patroon te voorschijn. Het kan vergeleken worden met een betonlook alleen vanwege dat het opgebouwd is met ander materiaal krijgt het ook een totaal andere uitstraling. De laagdikte ligt hier rond de 6 mm.

Leefbeton

Leef-Beton is een hoogwaardig, waterdicht cementproduct. Dit product word niet gemengd met water maar met een speciale hars waardoor het product sterk en flexible word. Leefbeton is een sterke, slijtvaste stuc die vanwege de cementbasis duurzamer is dan stucwerk op kalkbasis. Leefbeton wordt dus niet gegoten maar gesmeerd.

De afwerking bestaat uit een speciale sealer en daarover een matte 2 componenten polyurethaan coating of daar waar nodig een transparante epoxy coating. De laagdikte van het Leefbeton ligt voor de vloer rond de 3 mm. Op de wanden ligt de laagdikte rond de 2 mm.

 

NIEUW: Seamless Cork- De duurzame Gietvloer

​Nieuw in ons assortiment is de eerste echte duurzame gietvloer. De Seamless Cork. Deze gietvloer is voor 75% opgebouwd uit natuurlijke grondstoffen. Deze natuurlijke grondstoffen zijn bovendien hernieuwbaar, dus milieuvriendelijk. Bestaande uit harsen, lijnolie, houtmeel, kurk, natuurlijke vulstoffen en pigmenten. Het elastische karakter van deze vloer zorgt voor een hoge slijtvastheid en vermindering van contactgeluid. Deze warme en comfortabele uitstraling is niet bedoeld voor de industriële toepassing. Deze Seamless Cork gietvloer past perfect in restaurants, kantoren, winkels en woningen. 

 

Design Troffelvloer en Epoxy Design gietvloeren

Deze 2 vloeren vallen eigenlijk onder de catagorie “Industrie vloeren”. Maar kunnen ook in sommige gevallen in het hokje design geplaatst worden.

De troffelvloer is een mortel vloer die gemengd is met een epoxyhars waarna deze uitgesmeerd word op de vloer. De laagdikte ligt rond de 6 mm en behoord tot een van de meest sterke vloeren.

De epoxy gietvloer word veel gebruikt in de industrie vanwege zijn hardheid. Deze vloer kan zware belasting goed aan. Wanneer je 2 kleuren met elkaar mengt en vervolgens mat afwerkt creëer je de betonlook zoals eerder beschreven.

Kijk voor meer van onze projecten op onze facebook pagina!

Offerte aanvragen

Wilt u meer informatie over onze gietvloeren of direct een offerte aanvragen?